CONDITII GENERALE

Accesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Utilizator/Cumparator.

Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

Prin generarea optiunilor de cumparare/comanda si de acceptare a tuturor Termenilor si conditiilor, Utilizatorul se obliga sa plateasca integral pretul produsului comandat.

Profesionistul se obliga sa livreze produsul in stare conforma, noua si ambalata, la adresa din Romania comunicata de catre Utilizator.

Utilizatorul intelege si accepta faptul ca intre caracteristicile produsului si cele evidentiate prin pozele acestuia pot exista diferente de forma, dimensiune, culoare, stralucire, reflexie etc.

Clientul/Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun si/sau un Serviciu este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun/Serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului/Serviciului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Finalizarea comenzilor pe ceasuri-shop.ro

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Pentru motive justificate ceasuri-shop.ro isi rezerva dreptul de a restricționa accesul Utilizatorului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Utilizatorului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel ceasuri-shop.ro.

Contractul de vanzare-cumparare incheiat pe acest site nu confera Consumatorului dreptul de revanzare a produsului catre alti consumatori finali. Pentru revanzare este necesara incheierea intre noi si Consumator a unui contract de vanzare – cumparare cu clauza de revanzare, scop in care Consumatorul va putea contacta Profesionistul la datele comunicate pe pagina website-ului.

Utilizatorul recunoaste dreptul Ceasuri-shop.ro de a include in mesajele transmise si mesaje publicitare, promotii sau campanii publicitare si altele asemenea.

Orice utilizare abuziva a continutului website-ului poate atrage raspunderea civila sau penala a persoanei vinovate, precum si blocarea accesului Utilizatorului la informatiile comunicate, fara o notificare prealabila.

Daca Profesionistul nu isi poate indeplini obligatiile datorita unor cazuri fortuite, aflate in afara posibilitatii sale de control, acesta este exonerat de raspundere fata de orice pretentii ale Utilizatorului pentru orice posibile prejudicii cauzate in astfel de imprejurari. Profesionistul este exonerat de raspundere si ca urmare a eventualelor prejudicii cauzate Utilizatorului prin accesarea de catre acesta, direct sau indirect din website, a altor site-uri web. Utilizatorul accepta ca Profesionistul nu poate oferi garantii privind securitatea informatiilor comunicate digital. Tot astfel Utilizatorul accepta ca Profesionistul nu poate garanta confidentialitatea informatiilor comunicate digital si care sunt interceptate de catre terti. Cu toate acestea, Profesionistul garanteaza ca datele cu caracter personal comunicate de catre Utilizator nu vor putea fi prelucrate de catre Profesionist fara acordul explicit al acestuia.

Continutul site-ului

Continutul website-ului apartine in exclusivitate Profesionistului, inclusiv ca cesionar exclusiv al dreptului de autor asupra unor parti din acesta. Astfel, continutul website-ului este protejat de lege si orice folosire a sa in alt mod decat cel indicat explicit in cadrul website-ului in conformitate cu Termenii si conditiile, fara acordul explicit al Profesionistului sau al autorilor cedenti, se pedepseste conform legii.

Utilizatorul isi asuma in exclusivitate consecintele accesarii si utilizarii continutului website-ului cu incalcarea Termenilor si conditiilor, a legilor romanesti aplicabile sau a legilor locului din care acesta poate accesa si utiliza website-ul in mod direct ori indirect. Utilizatorul si Profesionistul se obliga sa-si aduca reciproc si imediat la cunostinta orice incalcari. Eventualele dispute privind executarea contractului la distanta se interpreteaza in baza legilor din Romania si se judeca exclusiv de catre instantele din Romania.

Termenii si condițiile de vânzare cuprind TERMENII ȘI CONDIȚIILE GENERALE, termenii privind COMANDA (accesati aici), PLATA (accesati aici) și LIVRAREA (accesati aici), RETURNAREA PRODUSELOR / DREPTUL DE RETRAGERE (accesati aici), CONFORMITATEA ȘI GARANȚIA PRODUSELOR (accesati aici), INFORMAȚII DESPRE COMPANIE (accesati aici), informații despre principalele caracteristici ale produselor (in dreptul fiecarui produs), toate acestea fiind puse în prealabil la dispoziția Consumatorului pentru încheiarea valabilă și conform legii a Contractului la distanță – contract de cumpărare produse. Daca Utilizatorul nu este de acord cu Termenii si conditiile de vânzare, acesta are opțiune de a nu încheia Contractul la distanță.

Alti termeni

Profesionistul declară că respectă Legea nr.677/2001 si a UE 679/2016 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulatie a acestor date și că prelucrarea datelor se face conform legii și in conditii de legitimitate, conform art.5, al.(2), lit.a) din legea menționată, pentru executarea contractului la distanta, datele urmand a fi pastrate atat cat prevede legislatia fiscala, in speta 3 ani, dupa expirarea termenelor legale urmand a fi distruse. Sunt vizare doar date cu caracter personal necesare incheierii contractului (nume, adresa, nr. de tel., adresa mail etc) si facturarii conform legii. Profesionistul se obligă sa aplice masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat, in special daca prelucrarea respectiva comporta transmisiuni de date in cadrul unei retele, precum si impotriva oricarei forme de prelucrare ilegala.

 

Profesionist  – ceasuri-shop.ro este reprezentat legal de catre societatea:

SC PAM NET EXCLUSIV SRL

CUI : 37624623 | J2/892/22.05.2017

Str. CONSTANTIN BRANCOVEANU nr. 17 C, Arad.

Mai jos regasiti in oridine alfabetica termeni specifici si legali, explicati confirm legislatiei in vigoare:

Alte Instructiuni (suplimentare): informatii de utilizare a produselor comandate, comunicate suplimentar de Profesionist, altele decat cele comunicate in sectiunea “Instructiuni – Certificat De Calitate – Certificat De Garantie”, in masura in care astfel de instructiuni sunt considerate necesare de catre Utilizator si sunt asigurate de catre furnizorii produselor.

Brand: marca de produs.

Campanie de tip voucher: campanie promotionala ce comunica un discount procentual ce poate fi aplicat prin intermediul codurilor de vouchere, perioada de valabilitate si conditiile de aplicabilitate, prezentate in cadrul regulamentului campaniei. Orice campanie de tip voucher va respecta Regulamentul specific si Termenii si Conditiile Generale, comunicate in pagina dedicata din sectiunea “Campanii” si/sau prin intermediul mijloacelor de comunicare online folosite de Profesionist.

Caracteristici Obligatorii: caracteristicile obligatorii ale produsului comandat, existente la data livrarii si comunicate in sectiunea website-ului “Livrarea Produsului”.

Cod de voucher: cod format din maxim 14 caractere comunicat de Profesionist prin intermediul mijloacelor de comunicare online alese de acesta, care, introdus in cosul de cumparaturi determina aplicarea unui discount procentual pentru produsele incluse intr-o campanie de tip voucher, conform regulamentului campaniei, si care poate fi folosit pentru o comanda plasata in cadrul website-ului.

Codul de Service: codul generat automat si comunicat Utilizatorului in in momentul lansarii online a Procesului Verbal pentru un produs uzat de catre Cumparator.

Comanda / Optiunea de Cumparare: comunicarea de catre Utilizator prin intermediul website-ului a comenzii/optiunii sale de cumparare a produsului pe care l-a adaugat digital in cosul sau virtual de cumparaturi aflat pe website.

Comunicare / Informatii Comunicate: orice informatii comunicate exclusiv digital si exclusiv prin intermediul unui suport durabil, intre Profesionist si Utilizator.

Consumator / Utilizator / Client: orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, asa cum sunt definite de aquisul comunitar privind protectia consumatorilor, si care utilizeaza website-ul si/sau este parte contractanta a contractului la distanta incheiat pe website.

Continutul Website-ului: cuvinte, simboluri grafice ori combinatii ale acestora care sunt produse si livrate pe website in format digital in mod intrinsec (cum ar fi: programul sursa si programele conexe ale website-ului, baza de date a website-ului, etc.) sau in mod explicit, prin modalitati cum ar fi: texte care se constituie sau nu in documente, campuri cu prezentari, specificatii, formulare interactive, etc.

Contract la distanta: orice contract la distanta încheiat între partile contractante în baza termenilor si conditiilor website-ului devenite opozabile partilor contractante din momentul in care este comunicata confirmarea comenzii/optiunii de cumparare de catre Profesionist.

Contul Utilizatorului: sectiune creata pe website care permite comunicari intre partile contractante.

Cumparator: Utilizatorul / Clientul / Consumatorul sau orice alta persoana desemnata de Consumator care plateste pretul de vanzare al produsului comandat.

Data livrarii: data comunicata de catre Profesionist si la care Consumatorul sau persoana desemnata de acesta se afla la locul livrarii si intra in posesia produsului comandat.

Declaratiede retragere: sectiune a website-ului cu aceeasi denumire, prin care Utilizatorul si Profesionistul/USP comunica in legatura cu posibilitatea returnarii produsului comandat, indeplinin dintocmai procedurile comunicate in sectiuniea “Returnarea Produselor”.

Factura de cumparare: factura de cumparare a produsului, comunicata Utilizatorului.

Garantie comerciala: angajament asumat de Profesionist fata de Consumator, in plus fata de garantia stabilita prin lege, in legatura cu produsele vandute si/sau serviciile prestate, in concordanta cu informatiile comunicate in cadrul sectiunii website-ului: “Instructiuni – Certificat De Calitate – Certificat De Garantie”.

In Stoc / Produsul este in stoc: comunicarea disponibilitatii produsului pentru ca acesta sa poata fi comandat.

Incalcari: utilizarea continutului website-ului de catreterti altfel decat prin modalitatile comunicate, sau contrar Termenilor si Conditiilor, ori prin modalitati care contravin legii si care pot produce prejudicii Profesionistului, Utilizatorului sau altor terti.

Instructiuni – Certificat de calitate – Certificat de garantie: termeni si conditii comunicate in sectiunea”Garantie Produselor” din cadrul website-ului referitoare la certificarea calitatii produselor comandate, conditiile de garantie si instructiunile de folosinta ale acestora.

Livrarea produsului: informatii comunicate in sectiunea cu aceeasi denumire a website-ului, referitoare la conditiile in care Profesionistul livreaza produsele comandate.

Primitorul produsului ambalat: Cumparatorul care primeste produsul ambalat la adresa de livrare comunicata de Utilizator prin intermediul website-ului.

Proces Verbal: sectiune a website-ului cu aceeasi denumire, prin care Utilizatorul si Profesionistul/USP comunica in legatura cu o deficienta a produsului cumparat, reclamata de catre Utilizator, urmand intocmai procedurile comunicate in cadrul sectiunii website-ului “Instructiuni – Certificat De Calitate – Certificat De Garantie”.

Produs: produs avand elementele caracteristice specificate pe website-ului.

Profesionist: Vanzatorul produsului, parte contractanta in cadrul contractului la distanta incheiat pe website.

Returnarea Produselor: informatii comunicate in sectiunea cu aceeasi denumire a website-ului referitoare la “conditiile obligatorii” in care Consumatorul se poate retrage din contractul la distanta. Considerentele generale si conditiile comerciale prevazute in prezenta sectiune sunt in concordanta cu cerintele legale aplicabile contractelor incheiate la distanta, stipulate prin OUG 34 din 4 iunie 2014.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

  • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
  • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat, in cazul platii online;
  • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;

Dreptul de retragere

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun sau sa renunțe la un Serviciu, în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare. Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renunțare la un Serviciu expiră în termen de 14 zile de la ziua în care Cumparatorul intră în posesia fizică a Bunului respectiv. Mai multe detalii puteti afla de AICI (de pus linkul necesar).

Suport Durabil: orice instrument care permite partilor contractante sa stocheze informatii care le sunt adresate personal, intr-un mod accesibil pentru referinte ulterioare pentru o perioada de timp adecvata, in vederea informarii si care permite reproducerea neschimbata a informatiilor stocate.

Termeni si Conditii: toti termenii si toate conditiile stocate pe website si care constituie termenii si conditiile contractului la distanta.

Unitatea de Service a Produsului (USP): unitatea care asigura servicii post vanzare, potrivit informatiilor comunicate.

Utilizarea Abuziva: utilizarea continutului website-ului de catre Utilizator altfel decat prin modalitatile comunicate, sau contrar Termenilor si conditiilor, ori prin modalitati care contravin legii si care pot produce prejudicii, inclusiv tertilor.

Website: suport durabil al website-ului comercial “ceasuri-shop.ro”.