Returnarea produselor

Potrivit O.U.G. nr.34/2014, orice cumparator care achizitioneaza un produs online are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Cele 14 zile incep cu data la care produsul respectiv a intrat in posesia cumpărătorului sau a celui caruia ii este livrat coletul la specificatiile cumparatorului.

Pentru a beneficia de acest drept de retragere, adica de a returna produsul ori produsele achizitionate, trebuie să ne informaţi cu privire la aceasta decizie utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin poştă, fax sau e-mail. Noi, ceasuri-shop.ro, va vom trimite pe un suport durabil in cel mai scurt timp posibil confirmarea primirii cererii de retragere din contract.

Pentru a fi acceptata aceasta cerere este suficient ca ea sa fie transmisa inainte de expirarea termenului de 14 zile mentionat mai sus.

 

Consecinţele retragerii

Daca alegeti sa returnati un produs, noi, ceasuri-shop.ro, vom returna suma de bani primita in schimbul acelui produs, mai putin suma necesara achitarii transportului pe retur. Aceasta poate fi egala cu suma platita la livrare sau, daca alegeti sa trimiteti produsul printr-un alt mijloc, atunci suma poate fi mare.

Suma va fi rambursata fără întârzieri nejustificate și nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care am fost informați cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract.

Rambursarea se face prin transfer bancar intr-un cont pe care vi-l vom solicita in prealabil sau, daca va exprimati dorinta in mod expres, rambursarea se poate face si in alt mod, convenit de comun acord. Acest transfer nu presupune costuri suplimentare.

Rambursarea poate fi amanata in anumite situatii pana la primirea efectiva a coletului cu produsul sau produsele respective sau până la momentul la care ne-ati furnizat dovada că ați trimis produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată.

Aveti obligatia de a trimite coletul catre noi in maxim 14 zile de la trimiterea deciziei de retragere si vetiplati taxele de transport.

 

Aplicabilitate

Dreptul de retragere prevăzut de O.U.G. nr.34/2014 se aplică la ceasuri și ochelari de soare.

Dreptul de retragere se poate exercita doar daca produsul inapoiatse regaseste in starea in care a fost vandut, adica este perfect nou, este inapoiat in cutia originala si cu toate accesoriile cu care a fost vandut, dar nu si in cazul in care prezinta urme de folosire ori a fost folosit contrar instructiunilor de folosire, daca este defect, ori lipsesc componente/accesorii/cutia originala.

La primirea produsului noi, in calitate de vanzator, vom intocmiun Proces-Vebal privind starea acestuia, pe deplin opozabil consumatorului. In cazul in care se constata ca produsul nu mai poate fi revandut din cauzastarii in care se afla, excluzand situatiile de lipsa de conformitate, cumparatorului i se poate returna produsul in starea in care se afla, acesta avand obligatia de a suporta costurile de returnare si celelalte costuri ocazionate, cum ar fi costul constatarii si costul de transport retur al produsului.

Cumparatorul trebuie sa achite aceste sume integral in avans, inainte de a primi coletul returnat, in maxim 5 zile lucratoare de la data la care a fost instiintat ca returul sau nu este confirm si deci nu este acceptat. Daca refuza achitarea costurilor, el va trebuii sa suporte suplimentar si costurile de depozitare a produsului in cuantum de 1 leu pentru fiecare zi de depozitare.

Aceasta situatie se inchide fie prin plata integrala de catre cumparator a tututor costurilor generate si primirea produsului, fie in momentul in care suma totala datorata de catre cumparator insumeaza o valoare egala cu cea a produsului respectiv.