Informatii Ceasuri

Care sunt cele mai bune ceasuri sport?

ceasuri sport

Este bine cunoscut faptul că în domeniul ceasurilor există mai multe modele, în funcție de stilul vestimentar și de funcționalitățile fiecărui ceas. Iar un model de ceas este ceasul sport. Cu ce se diferențiază un ceas sport de celalalte tipuri de ceasuri? Ei bine, după cum îi spune și numele, aceste ceasuri sport sunt create pentru a fi purtate în cadrul diverselor activități sportive și pentru a fi purtate la ținute vestimentare lejere, de tip sport.

 

La fel ca și în cazul altor tipuri de ceasuri, și atunci când ești în căutarea unui ceas sport trebuie să ai în vedere anumite aspecte de care să ții cont. În ceea ce urmează vom veni cu o serie de sugestii cu privire la aspectele care te pot ajuta să găsești cel mai bun ceas sport pentru tine sau pentru cineva drag. Mai ales că oferta de ceasuri sport este foarte diversificată și numeroasă, atât în privința brand-urilor, cât și a modelelor, dar și a prețurilor.

Scurtă descriere a unui ceas sport

Fiind destinat pentru activități sportive, aceste ceasuri sunt modele mai recente ale ceasurilor și prin urmare sunt ceasuri quartz, care funcționează pe baterie. Cel mai adesea afișajul este digital, acest lucru ajutând și la alte funcții precum cronomentru. Există și ceasuri sport cu afișaj digital și analogic în același timp. De obicei ceasurile sport sunt create pentru a fi cât mai ușoare și cât mai comode la purtat, pentru ca pe durata practicării oricărui sport să nu creeze disconfort. Deși se numesc ceasuri sport, principala funcție a acestor ceasuri nu este doar a indica ora exactă, ci aceea de a oferi informații cu privire la monitorizarea corpului pe durata practicării activităților sportive.

 

Sportul ca hobby sau sportul ca profesionist

În ziua de azi foarte multe persoane aleg să practice diverse activități sportive, fie că sunt în aer liber, fie că sunt activități la sală. Iar un ceas sport reprezintă alegerea ideală pentru aceste activități. Totuși, există diferențe în modul în care un pasionat de activități sportive percepe utilitatea ceasurilor sport și modul în care un profesionist alege un astfel de ceas. Un profesionist cunoaște foarte bine importanța fiecărei funcționalități avute de aceste ceasuri sport, fiind conștient de valoarea informațiilor primite pe un astfel de ceas cu privire la pulsul din timpul activităților sportive, la distanța parcursă sau la numărul de calorii arse. Pe de cealaltă parte, o persoană care este doar pasionată de sport și practică activități sportive ocazional poate că nu este la fel de bine informată cu privire la cât de importante sunt toate acele informatii oferite de un ceas sport pe durata practicării diverselor activități sportive. Prin urmare, atunci când alegi un ceas sport trebuie să ai în vedere dacă cumperi un ceas pentru profesioniști sau un ceas pentru cei care fac sport ca hobby.

 

Tipuri de ceasuri sport

În funcție de tipurile de sport pe care le practici, există mai multe tipuri de ceasuri. Astfel, dacă cel mai adesea practici sport în interior, iar printre preferatele tale sunt alergarea pe bandă sau mersul pe bicicleta statică, atunci trebuie să te gândești la cumpărarea unui ceas sport cu funcții pentru monitorizarea corporală. În cadrul acestor funcții vei regăsi monitorizarea ritmului cardiac, a pulsului sau a distanței parcurse. Aceste ceasuri au cel mai adesea și funcția de a asculta muzică pentru a-ți face antrenamentul mai plăcut. Mai mult decât atât, poți avea un jurnal pe perioade mai lungi privind antrenamentele realizate.

De cealaltă parte, ceasurile sport pentru activitățile sportive în aer liber au pe lângă funcțiile menționate anterior și alte funcții, precum funcția GPS sau funcția GSM. Aceste funcții îți permit să îți conectezi ceasul la un telefon și să îți cunoști tot timpul locația exactă. În plus, poți încărca diverse hărți de pe telefon pentru a te ajuta la orientare dacă spre exemplu practici ciclismul sau dacă practici sporturi de iarnă. O altă funcție ce poate fi regăsită la ceasurile sport mai performante este funcția care să asigure rezistență la scufundări, această funcție fiind absolut necesară acelor persoane care practică înnotul sau alte activități sportive relaționate cu apa.

Materialele din care sunt realizate ceasurile sport

Atunci când ești în căutarea celui mai potrivit ceas sport, trebuie să pui mare preț pe materialele din care sunt realizate aceaste ceasuri. Iar acest lucru este absolut necesar dacă ții cont de faptul că un ceas sport va fi folosit în diverse medii și atunci când faci sport nu îți dorești să porți de grijă integrității ceasului. Carcasa ceasului poate fi din materiale precum plasticul, aluminiul, oțelul inoxidabil sau chiar din alamă. Fiecare dintre aceste materiale are anumite avantaje și dezavantaje. Plasticul este foarte ușor, dar se poate crăpa destul de repede, aluminiul este puțin mai rezistent și este și ușor, pe când oțelul inoxidabil este cel mai rezistent, dar este puțin mai greu. Iar alama este rezistentă, dar un ceas cu carcasă din alamă va fi mult mai costisitor. La fel este și în cazul brățării, unde putem avea din nou materiale precum plastic, piele naturală și oțel inoxidabil. Brățările din plastic sunt ușoare, dar se pot rupe foarte ușor, cele din piele naturală sunt foarte comode și mai rezistente, dar în timp se pot uza, pe când cele din oțel inoxidabil sunt extrem de rezistente, dar înseamnă și o greutate puțin mai mare a ceasului.

 

Nu face rabat de la calitate

Ca și în cazul altor modele de ceasuri de mână, și ceasurile sport pot fi găsite de la prețuri foarte mici, la prețuri foarte mari. Indiferent de bugetul pe care vrei să îl stabilești pentru achiziționarea unui ceas sport, trebuie să pui pe primul loc calitatea. Desigur, nu trebuie să investești sume exorbitante pe un ceas sport, dar trebuie să investești în calitate pentru a te putea bucura de funcțiile unui ceas sport performant și care să fie o alegere ideală în orice activitate sportivă, fără a crea disconfort în nici un fel.

 

Acum că ai o perspectivă generală în privința alegerii unui ceas sport, poți începe să cauți cele mai bune prețuri. Vei găsi cele mai bune ceasuri sport la prețuri foarte bune în magazinele online specializate în vânzarea de ceasuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *