Generalitati Ceasuri

Învață cum să alegi ceasul de barbati potrivit pentru tine

Ceasul de barbati

Magazinele de ceasuri pentru barbati sunt pline de modele ale celor mai renumite mărci în domeniu. Fie că vorbim de magazinele clasice de ceasuri pe care le poți găsi în marile centre comerciale sau în zona centrală a marilor orașe, fie că vorbim de magazinele de ceasuri din mediul online, magazine care au luat un puternic avânt în ultimii ani, fiecare dintre aceste magazine are o ofertă extrem de numeroasă și diversificată în ceea ce înseamnă ceasuri pentru barbati.

Dacă pentru o femeie ceasul are utilitatea de a arăta ora și mai apoi este considerat a fi un accesoriu asemenea unei bijuterii, pentru un bărbat ceasul de la mână este cel mai important accesoriu, acest accesoriu reliefând personalitatea și reputația oricărui bărbat. Iar orice bărbat își propune să arate impecabil, să transmită eleganță și prestanță indiferent de stilul vestimentar și de momentul în care alege să poarte un ceas de mână.

Prin urmare, dacă ești în căutarea unui ceas de mână pentru bărbați care să te ajute să te remarci, care să îți redea exact personalitatea și care să se potrivească perfect stilului tău vestimentar, te invităm să parcurgi cu atenție următoarele paragrafe în care vei putea învăța câteva trucuri prin care să faci cea mai potrivită alegere pentru tine în materie de ceasuri pentru barbati. Urmând aceste sugestii, vei putea găsi cel mai bun ceas bărbătesc pentru tine.

Alege mecanismul care ți se potrivește

Mai toate magazinele care vând ceasuri au în oferta lor ceasuri care funcționează pe baza a trei mecanisme, și anume ceasuri mecanice, ceasuri electronice sau quartz și ceasuri automatice. Fiecare mecanism are anumite avantaje și dezavatanje și până la urmă fiecare trebuie să aleagă acel ceas la care găsește mai multe avantaje.

Ceasurile mecanice sunt cele mai vechi ceasuri din lume, iar purtând un astfel de ceas poți spune că ai la dispoziție o piesă de artă, iar acest lucru se datorează mecanismului de funcționare a ceasului. Aceste ceasuri pentru barbati mecanice funcționează pe baza rotirii manuale a ceasului. Mergând mai departe, ceasurile cu quartz au un mecanism mai simplu, dar în același timp oferă o mai mare precizie în indicarea orei comparativ cu ceasurile mecanice. Ceasul automatic se poate spune că este un hibrid între ceasul mecanic și ceasul electronic, prin faptul că un ceas automatic se alimentează automat prin mișcarea brațului de către cel care alege să poarte un astfel de ceas.

Ceasurile automatice și cele mecanice sunt considerate a fi mai elegante, oferind prestigiu sporit și fiind foarte adesea considerate adevărate bijuterii. Pe de altă parte ceasurile quartz vin cu o acuratețe mai mare, sunt mai ieftine și mai practice pentru purtarea zilnică. Alegerea îți aparține!

Ce model de carcasă și de brățară alegi?

În multitudinea de modele de ceasuri pentru barbati vei putea găsi diverse modele de brățări ale ceasurilor, dar și modele diferite de carcase. Poți alege între carcase de metal sau de plastic, iar culorile carcasei pot fi de asemenea foarte diferite, de la culori neutre pentru mai multă eleganță, la culori foarte aprinse pentru ceasurile tip sport. Și pentru brățara sau cureaua ceasului vei putea opta între diferite materiale, mărimi sau culori. Prin urmare, poți alege un ceas cu brățară din piele naturală sau poți opta pentru o brățară metalică. Brățara din piele naturală poate fi considerată mai comodă pentru a fi purtată, pe când brățara metalică din oțel inoxidabil cel mai adesea sunt considerate foarte rezistente chiar pentru purtări îndelungate. În funcție de lățimea curelei, poți găsi ceasuri cu brățări de la 20 de mm până la 28 de mm. Trebuie să ai în vedere constituția ta fizică atunci când alegi cât de lată să fie brățara ceasului tău. Referitor la culorile pentru brățara ceasului, poți găsi culori neutre precum maro, argintiu sau negru, dar la fel de bine poți alege și culori care te pot pune mai bine în evidență, precum bleumarin sau roșu. Odată ce te-ai decis ce tip de mecanism îți dorești pentru ceasul tău, trebuie să te gândești bine la ce tip de carcarsă preferi, cum să arate cureaua ceasului pentru care optezi și care să fie culoare ceasului și a brățării.

Tipul de afișaj

Trăim în era digitală, iar ceasurile sunt de multă vreme pe piață disponibile și cu afișaj digital. Totuși, trebuie spus că ceasurile clasice cu afișaj analogic au rămas în tendințe, ba chiar sunt foarte apreciate și considerate a fi adevărate piese de artă. Trebuie spus că ceasurile moderne pot fi cu afișaj analogic sau digital, dar există și ceasuri cu ambele tipuri de afișaj. În consecință, gândește-te bine la ceea ce preferi și alege tipul de afișaj care crezi că este potrivit pentru tine.

Aspectul cadranului

Cadranul clasic pentru ceasurile pentru bărbați este cel cu formă rotundă, dar în ultimii ani au apărut și ceasuri având alte forme. Totuși, pentru sexul masculin cadranul rotund rămâne alegerea predominantă. Pe lângă forma cadranului, trebuie spus că există diverse modele de ceasuri pentru barbati care diferă în funcție de mărimea cadranului. Astfel, poți alege între ceasuri având diametrul cadranului de la 28 de mm până la 40 de mm sau chiar 45 de mm. Ceasurile care au cadranul cuprins între 28 de mm și 40 de mm în diametru sunt de obicei asociate cu ceasuri elegante, potrivite pentru ținutele business sau elegante. Dacă cadranul ceasului depășește 45 de mm în diametru, atunci vorbim mai degrabă de ceasuri sport sau casual. Oricum, atunci când alegi un ceas cu dimensiuni foarte mari ale cadranului trebuie să ai în vedere și constituția ta fizică.

Prețul ceasurilor pentru bărbați

Am văzut până acum care sunt principale aspecte pe care trebuie să le ai în vedere atunci când vrei să cumperi un ceas pentru bărbați, iar după ce ai decis care sunt modelele de ceasuri preferate, trebuie să vezi și care sunt prețurile acestor modele de ceasuri. Un ceas este o investiție pe termen lung, prin urmare nu face rabat de la calitate. Un ceas de calitate și care să transmită prestanță și stil nu are cum să fie un chilipir. Pe de altă parte, nici nu trebuie să cheltui o avere pentru a avea un ceas pentru bărbați de caliate. Alege inteligent și bucură-te de ceasul perfect pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *