Conditii generale de acordare a garantiei la ceasuri si accesorii

Noi, ceasuri-shop.ro, in calitate de vanzator, asiguram garantia produselor pe care le comercializam.

Te rugam sa citesti cu atentie instrucțiunile de intretinere prezente in certificatul de garantie emis de producator ce insoteste fiecare produs.

Noi nu ne asumam raspunderea in urmatoarele cazuri:

  • utilizarii in conditii improprii, incorecte, de catre consumator, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat.
  • uzurii normale a produsului.
  • depozitarii sau utilizarii produselor in conditii de umiditate; exceptie fac ceasurile marcate cu inscriptia „rezistent la apa”/ „water resistant”.
  • procesului de curatare/ intretinere care nu respecta instructiunile specifice fiecarui produs.
  • reparari sau modificari facute de persoane neautorizate.

Noi acordam consumatorului o garantie legala de conformitate potrivit prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si cu cele ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.

Asiguram pentru toate produsele din categoriile – ceasuri barbatesti, ceasuri dama, ceasuri unisex, ceasuri copii, o perioada de garantie legală de conformitate de 24 (douazecisipatru) de luni de la data livrarii produselor,pentru deficiente neimputabile consumatorului, cu conditia respectarii recomandarilor de utilizare si intretinereasa cum sunt prezentate in instructiunile de folosire ce insotesc fiecare produs.

In cazul in care se constata neconformitatea produsului, consumatorul are dreptul de a solicita ceasuri-shop.ro repararea produsului, inlocuirea sau, dupa caz, restituirea contravalorii aferente produsului. In aceste cazuri, ceasuri-shop.ro poate repara produsul, il poate inlocui cu unul identic sau, daca acesta nu este in stoc, poate oferi un alt produs, cu posibilitatea platii sau restituirii unei diferente de pret.

In cazul in care cumparatorul nu doreste inlocuirea prosudului achizitioant cu un altul diferit, ne angajam sa restituim acestuia suma integrala platita de catre acesta.

Orice metoda aleasa pentru a solutiona o reclamatie nu poate depasi 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data la care consumatorul a adus la cunostinta noastra lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul către noi. Orice defecte precum zgarieturi, pete, rupturi care nu au fost semnalate in momentul receptionarii produsului de catre consumator nu sunt acoperite de garantie.

Orice interventie neautorizata asupra produsului, nerespectarea instructiunilor de intretinere si curatare, folosirea excesiva, anormala, ingrijirea necorespunzatoare sau lipsa ei, neglijenta, precum si utilizarea acestuia in alte conditii decat cele pentru care a fost conceput conduc la anularea garantiei.

Garantia acordata nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/inactiuni precum: activitati casnice, sportive, profesionale; transport, manipulare sau depozitare; purtare; pastrare; intretinere; uzura; expunerea produsului la variatii bruste de temperatura si/sau umiditate, expunerea produsului la contactul cu agenti precum: praf, fum, abur, solventi, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare cu actiune distructiva, clor sau substante care contin clor – inclusiv continut in apa curenta sau in apa de piscina -, ploaie acida, campuri electrostatice sau electromagnetice – cum ar fi cele generate de boxele audio, telefoanele mobile, computere, televizoare, frigidere, etc.; expunerea prelungita a ceasului la temperaturi din afara intervalului in care acesta poate functiona normal (5°C ÷ 35°C); mentinerea bateriei in stare consumata in interiorul ceasului si nesolicitarea schimbarii acesteia atunci cand apar primele semne de functionare incorecta; setarea datei ceasului in intervalul orar 09.00 pm ÷ 03.00 a.m. in care este posibila deteriorarea mecanismului.

Pentru a beneficia de garantia acordata si pentru a se putea bucura timp indelungat de produsul achizitionat, cumparatorul trebuie sa asigure indeplinirea termenilor si conditiilor prezentate aici, precum si in certificatul de garantie si instructiunile de folosinta ce insotesc fiecare produs in parte.